Binnen het programma A2 Deil- Vught werken diverse partijen en organisaties dagelijks samen aan een veiligere A2 met minder vertragingen en opstoppingen. Zij vertellen u graag meer over hun betrokkenheid bij het programma.’
Ambitie van werkgever om anders reizen mogelijk te maken is sleutel tot succes
Werkgevers stimuleren om medewerkers anders te laten reizen, dat is de essentie van de werkgeversbenadering. Het is een van de korte-termijn-maatregelen van het programma A2 Deil-Vught die op dit moment al zorgt voor minder drukte op de weg. Maar hoe spoor je werkgevers aan om het eigen beleid te veranderen? We spraken erover met Bo Bos, mobiliteitsregisseur bij het Brabant Mobiliteitsnetwerk (BMN). Lees hier het hele verhaal van Bo.
'Kijk eens wat je kunt doen met je tijd als je níet in je eentje in de spits in de auto gaat zitten'
De reizigersbenadering is een van de korte-termijn-maatregelen van het programma A2 Deil- Vught en heeft als doel reizigers te stimuleren tot ander of slimmer reisgedrag. Denk hierbij aan het gebruik van de fiets of het openbaar vervoer, maar ook aan carpoolen of thuiswerken. Marijn is communicatieadviseur bij mobiliteitsbureau XTNT en neemt de dagelijkse organisatie van de reizigersbenadering op zich. Hierbij werkt hij nauw samen met Gloedcommunicatie, waar ze de creatieve concepten en uitvoering van de campagne verzorgen. Eline was vanuit de gemeente ’s-Hertogenbosch tot voor kort opdrachtgever van de reizigersbenadering. Zij kijkt trots terug op de ontwikkeling van de reizigersbenadering en draagt nu het stokje over aan Mirjam Krijnen. Lees hier het hele verhaal van Marijn en Eline.
Slimme verkeerslichten A2 zijn een blijvertje
Na twee testfases is het duidelijk: het NGV-systeem bij de A2 Deil-Vught wordt permanent ingeschakeld. Dit systeem deelt informatie over de verkeersdrukte met slimme verkeerslichten en kan zo files uitstellen. Daarmee zorgt dit systeem voor een betere verkeersdoorstroming. Projectleiders Joost Verdiesen (gemeente 's-Hertogenbosch) en Tom Steijvers (DTV Consultants) zijn blij: “Met deze techniek kunnen we nog veel meer.” Lees hier meer over de bevindingen van Joost en Tom.
Een alternatief voor asfalt en dure brandstof
Maak kennis met de gezichten achter het project MaaS (Mobility as a Service) A2 Deil-Vught en de mobiliteitsapp Gaiyo die hier onderdeel van uitmaakt. Als onderdeel van het programma A2 Deil-Vught wordt MaaS ingezet om reizigers te stimuleren de auto te laten staan en andere vervoersmiddelen te gebruiken. Het programma gebruikt hiervoor Gaiyo, een gratis app voor iedere soort vervoer (deelfiets, -auto, -scooter, trein, of taxi), die boeken, plannen en betalen van je reis mogelijk maakt. Michiel Doelman van Keypoint Consultancy is projectleider van MaaS namens de provincie Gelderland. Hij begeleidt de inzet van de Gaiyo-app binnen het programma en werkt hierbij nauw samen met Stefan Bollars van Gaiyo. Lees hier het hele verhaal van Michiel en Stefan.
‘Nieuwe, slimme systemen helpen om het verkeer op en rond de A2 beter te sturen’
Marco van Tiel werkt als senior-adviseur verkeer bij Rijkswaterstaat. In de regio Zuid-Nederland is hij betrokken bij verschillende projecten, waaronder het programma A2 Deil-Vught. Binnen het programma is hij verantwoordelijk voor de realisatie van een aantal korte termijn maatregelen: maatregelen vooruitlopend op de grootschalige aanpassingen die later op de A2 volgen. Het doel van deze maatregelen is volgens Marco overal hetzelfde: “Zorgen dat het verkeer op een efficiënte wijze van A naar B wordt gebracht en daarmee voorkomen dat de hele omgeving vast komt te staan.” Hier leest u het verhaal van Marco van Tiel.
'Laat de fietser zien dat hij nu de aandacht krijgt'
Wietse, projectleider voor de snelle fietsroute F2 Zaltbommel-'s-Hertogenbosch, heeft een duidelijk doel voor ogen. Hij wil fietsen aantrekkelijk en comfortabel maken. “Al decennialang passen wij onze omgeving aan op automobilisten. Het wordt tijd dat de aandacht verschuift naar andere, actievere vormen van mobiliteit. Fietsen bijvoorbeeld.” Hier leest u het verhaal van Wietse Bruggink.
'Lekker in de file je mailtjes beantwoorden…?!'
Marijn is als communicatieadviseur van XTNT betrokken bij de campagne Haal meer uit je reistijd. De campagne is onderdeel van de reizigersbenadering van het programma. In een korte blog vertelt Marijn over zijn eigen reisgedrag. Klik hier om het blog te bekijken.
'Je merkt het nauwelijks als er tegenwind is!'
In de gemeente Waalwijk konden werkende inwoners tussen september en afgelopen december gebruikmaken van de Sjees E-bike Probeeractie. Met deze actie konden zij een week een e-bike, speed pedelec of e-step uitproberen. Rex Bouman uit Waalwijk maakte ook gebruik van de actie en deelt zijn ervaringen. Klik hier om het verhaal van Rex te lezen.